torstai 18. heinäkuuta 2013

Thaimaalainen kanakeitto

Pidän itämaisista ruoista, paljonkin, mutta hyvin harvoin niitä valmistetaan meidän keittiössämme. Johtuneekohan siitä, että yleensä reseptien aineslistat ovat pitkiä ja suuri osa tarvittavista aineista on hieman erikoisia ja tottumattomalle käyttäjälle jopa haastavia. Tämä keitto sen sijaan on mukavan yksinkertainen, mutta silti se maistuu yhtä autenttiselta kuin idässä käymättömän suuhun jokin ruoka voi maistua. Keitto pistää myös mukavasti nesteet liikkeelle, joten en yhtään ihmettele, että flunssaisena tekee mieli tällaista ruokaa. 


Thaimaalainen kanakeitto

400 g broilerin filesuikaleita

1-2 porkkanaa ohuina suikaleina
1-2 chilipalkoa hienonnettuna
1 kasvisliemikuutio
4 cm pätkä inkivääriä raastettuna
2-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna/raastettuna
kunnon loraus thai-kalalientä
pieni loraus soijaa
kourallinen mung-pavun ituja (näitä ei tällä kertaa ollut)
100 g riisinuudeleita

korianteria joko runsaasti keiton joukkoon tai koristeeksi annoksen päälle

Paista broilerin suikaleet pannulla, mutta älä ruskista. Kuullota porkkanasuikaleita ja chiliä pienessä määrässä öljyä. Yhdistä kattilaan kanasuikaleet, porkkanat ja chili ja lisää noin litran verran kuumaa vettä. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio, raastettu inkivääri ja valkosipuli. Lorauta sekaan kalalientä ja soijakastiketta. Anna kiehua vähän aikaa. Lisää lopuksi riisinuudelit ja halutessasi myös korianteri silputtuna.

2 kommenttia:

  1. Aikalailla sovelsin, pistin mm. Tomaattia ja sipulilohkoja ja käytin maustetahnoja kun ei tuoretta ollut, mutta hyvää tuli. Ihanan simppeli ohje, johon sopii monet kasvikset tai vaikka vaihtais kanan kalaan, niin ei vrmaan olis hullumpaa.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista