tiistai 9. heinäkuuta 2013

Ilmakuivattu kinkku-sitruuna-persiljapasta

Nimi on pitkä, mutta maku kerrassaan loistava! Tämä pasta on yhdistelmä eri reseptejä ja omaa soveltamista. Tein sitruunaisen pastataikinan itse alusta alkaen, mutta tämä toimii varmasti mainiosti myös kuivapastan kanssa. Siinä tapauksessa kannattaa kastikkeeseen lisätä huomattavasti enemmän sitruunaa. 


Pastataikinan tein durumjauhopussin kyljestä löytyneellä ohjeella. Lisäsin taikinaan myös yhden sitruunan kuoren raastettuna ja lähes kokonaan yhden sitruunan mehun (osan lisäsin kastikkeeseen).

Kastike (kahdelle)

50 g ilmakuivattua kinkkua
3 rkl voita
1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
loraus sitruunamehua
grana padanoa raastettuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä ilmakuivattu kinkku pellille ja paista rapeaksi 5-7 minuuttia. Leikkaa paistettu kinkku pienemmiksi paloiksi.

Lisää voi paistinpannulle, anna sulaa ja lisää sitten valkosipuli ja persilja. Kaada lopuksi mukaan loraus sitruunamehua.

Keitä pasta runsaasti suolatussa vedessä. Nosta keitetty pasta pannulle ja sekoita kastikkeen kanssa. Annostele pasta lautaselle ja ripottele päälle ilmakuivattua kinkkua ja grana padanoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti