Ribsit meksikolaisittain (kahdelle)
n. 1 kg possun ribsejä
Keitinliemi:
vettä
100 g selleriä paloiteltuna
1 porkkana paloiteltuna
0,5 sipulia lohkottuna
pieni pätkä purjoa muutamana palana
lipstikkaa tai persiljaa pilkottuna
1 laakerinlehti
0,5 rkl suolaa
0,5 tl kokonaisia mustapippureita
Huuhtele lihat ja laita ne isoon kattilaan. Kaada kylmää vettä lihojen päälle niin että ne peittyvät. Laita kattila liedelle kiehumaan ja kuori pinnalle nouseva vaahto lusikalla pois. Kun olet saanut vaahdon kerättyä pois eikä sitä enää muodostu, lisää joukkoon juurekset, suola ja mausteet. Keitä lihoja 30-45 min.
Keittämisen jälkeen hiero lihan pintaan tacomaustetta ja aloita grillaaminen. Grillaa lihoja n. 30 min ja sivele pintaan bbq-kastiketta pari kertaa.
Tacomauste:
3 rkl chilijauhetta
3 rkl juustokuminaa eli jeeraa
2 rkl savustettua paprikajauhetta
1 rkl jauhettua korianteria
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua meiramia
2 tl cayennepippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Käytä maustetta 1 tl / 100 g lihaa. Voit hieroa mausteen sellaisenaan lihan pintaan tai sekoittaa sen oliiviöljyyn suolan ja pippurin kanssa.
Meksikolainen BBQ-kastike
140 g pekonia paloiteltuna
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili hienonnettuna
1 tl inkivääriä raastettuna
1,5 rkl itse tehtyä tacomaustetta
2 dl paseerattua tomaattia
1 dl olutta
1 dl punaviinietikkaa
0,5 dl rosmariinia hienonnettuna
2 rkl tummaa siirappia tai fariinisokeria
2 tl suolaa
mustapippuria
Paista pekoni rapeaksi ja nosta talouspaperin päälle. Kuullota sipulia hetki pekonin rasvassa ja lisää joukkoon valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää lopuksi tacomauste ja kääntele sitä kuumalla pannulla. Lisää joukkoon pekoni ja loput ainekset. Keitä kastiketta 20-30 min. Surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittajalla. Anna jäähtyä.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tacomaustetta tuli ohjeesta sen verran, että sillä grillaa ribsejä 2-3 kertaa. Bbq-kastiketta riittää vieläkin useammalle kerralle, joten ylimääräinen kastike kannattaa pakastaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti