lauantai 20. heinäkuuta 2013

Ribsit meksikolaisittain

Tällä kertaa päätimme kokeilla hieman erilaista lähestymistapaa ribseihin. Aluksi nakkasimme ribsit kuumaan kylpyyn, huolimatta siitä, että ensimmäisellä kerralla suhtauduin aika nuivasti lihan keittämiseen. Sitten hieroimme lihan pintaan itse tehtyä tacomaustetta ja grillauksen aikana valelimme pintaan meksikolaista bbq-kastiketta. Lopputulos oli aivan taivaallinen! Nyt lopulta uskon sen, että en ole niinkään makeiden grillauskastikkeiden ystävä, vaikka viimekertainen kastike oli hyvää sekin. Kokeile siis tätä ohjetta, jos tykkäät enemmän suolaisesta ja mausteisesta lihasta. Koko resepti löytyi alunperin Hiidenuhman keittiössä -blogista. (Valmistimme myös ribsien keitinvedestä lihaliemikuutioita blogin ohjeen mukaan.)


Ribsit meksikolaisittain (kahdelle)

n. 1 kg possun ribsejä

Keitinliemi:

vettä
100 g selleriä paloiteltuna
1 porkkana paloiteltuna
0,5 sipulia lohkottuna
pieni pätkä purjoa muutamana palana
lipstikkaa tai persiljaa pilkottuna
1 laakerinlehti
0,5 rkl suolaa
0,5 tl kokonaisia mustapippureita

Huuhtele lihat ja laita ne isoon kattilaan. Kaada kylmää vettä lihojen päälle niin että ne peittyvät. Laita kattila liedelle kiehumaan ja kuori pinnalle nouseva vaahto lusikalla pois. Kun olet saanut vaahdon kerättyä pois eikä sitä enää muodostu, lisää joukkoon juurekset, suola ja mausteet. Keitä lihoja 30-45 min. 

Keittämisen jälkeen hiero lihan pintaan tacomaustetta ja aloita grillaaminen. Grillaa lihoja n. 30 min ja sivele pintaan bbq-kastiketta pari kertaa.

Tacomauste:

3 rkl chilijauhetta
3 rkl juustokuminaa eli jeeraa
2 rkl savustettua paprikajauhetta
1 rkl jauhettua korianteria
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl kuivattua oreganoa
1 rkl kuivattua meiramia
2 tl cayennepippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Käytä maustetta 1 tl / 100 g lihaa. Voit hieroa mausteen sellaisenaan lihan pintaan tai sekoittaa sen oliiviöljyyn suolan ja pippurin kanssa. 




Meksikolainen BBQ-kastike

140 g pekonia paloiteltuna
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili hienonnettuna
1 tl inkivääriä raastettuna
1,5 rkl itse tehtyä tacomaustetta
2 dl paseerattua tomaattia
1 dl olutta
1 dl punaviinietikkaa
0,5 dl rosmariinia hienonnettuna
2 rkl tummaa siirappia tai fariinisokeria
2 tl suolaa
mustapippuria

Paista pekoni rapeaksi ja nosta talouspaperin päälle. Kuullota sipulia hetki pekonin rasvassa ja lisää joukkoon valkosipuli, chili ja inkivääri. Lisää lopuksi tacomauste ja kääntele sitä kuumalla pannulla. Lisää joukkoon pekoni ja loput ainekset. Keitä kastiketta 20-30 min. Surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittajalla. Anna jäähtyä.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tacomaustetta tuli ohjeesta sen verran, että sillä grillaa ribsejä 2-3 kertaa. Bbq-kastiketta riittää vieläkin useammalle kerralle, joten ylimääräinen kastike kannattaa pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti