maanantai 8. heinäkuuta 2013

Pizza kantarelleilla ja ilmakuivatulla kinkulla

Paljastetaan se nyt heti alkuun: rakastamme pizzaa. Se on pastan jälkeen ehdottomasti suosituin ruokalaji meidän taloudessamme, siihen jaksamme panostaa ja kokeilla loputtomasti uusia pohja- ja täytevaihtoehtoja. Etsimme kuumeisesti täydellistä pizzaleikkuria, joka olisi tukeva, terävä ja kestävistä materiaaleista valmistettu. Vertailemme netissä pizzakiviä ja mietimme pizzalapion hankkimista. Viimeisimpänä villityksenä meillä on pizzan paistaminen grillissä - mikä sen hauskempaa kesätekemistä!

Pizzaa tulee myös leivottua aika usein. Yleensä sen parissa vietetään viikonlopun kiireettömimmät hetket, mutta pizza on oivaa pikaruokaa myös arkena (jos ei lasketa pohjan kohotukseen kuluvaa aikaa). Siispä tänäänkin päivällisvaihtoehtoa miettiessäni pizza oli ensimmäinen mieleeni tuleva asia. 


Valmistin tomaattisoseen muutamista jäljelle jääneistä kirsikkatomaateista hauduttelemalla niitä viitisen minuuttia kattilassa öljyn, valkosipulin ja timjamin kanssa, lopuksi hurautin tomaatit soseeksi sauvasekoittimella ja maustoin hyppysellisellä suolaa ja pippuria. 

Levitin tomaattisoseen hyvin ohueksi kaulitun pohjan päälle, sen jälkeen lisäsin puoli pakettia ilmakuivattua kinkkua pienemmiksi suikaleiksi revittynä, säilykekantarelleja, muutaman oliivin ja päällimmäiseksi pallon bufala-mozzarellaa. Paistoaika oli 250-asteisessa uunissa esilämmitetyn pellin, ohuen pohjan ja vähäisten täytteiden takia vain muutama minuutti. Mielestäni siis aika fast foodia. Paistetun pizzan päälle ripottelin vanhasta tottumuksesta myös vähän sormisuolaa, jota ei täytteissä olevan suolan takia olisi enää tarvittu. Mutta kyllä se ainakin tällaiselle suolahirmulle maistui!

2 kommenttia:

  1. Oo, kuulostaa hyvältä! En kyllä olisi itse hoksannut säilykekantarelleja laittaa pitsan päälle. Pitää kokeilla tuotailmakuivattua kinkkuakin. Meidän kotipitsat on aina hyvin tavallisia...

    - Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että itse pidän paljon enemmän ihan tuoreista sienistä. Jotenkin nuo säilykkeet on aina niin limaisia. Siitä syystä en tähänkään pizzaan kovin runsaasti noita sieniä laittanut, vaikka ihan hyvää se oli kuitenkin.

      Tuo ilmakuivattu kinkku on vähän sellainen kompromissi (Juholle). Se tykkää kovasti kuorruttaa pizzansa pekonisiivuilla, joista minä en pidä yhtään. Ilmakuivattu kinkku on paljon parempaa ja juuri sopivan ohutta.

      Me aina muistellaan, millaisia pizzoja vielä muutama vuosi sitten tehtiin. Ne täytettiin ihan kukkuroilleen, samassa pizzassa saattoi olla monenlaista lihaa ja kaikkea muuta mahdollista... Kotona opin sellaisia tekemään, eikä niissä todellakaan mitään vikaa ole, ovat tosi hyviä, mutta kyllähän ne totuuden nimissä enemmän piirakkaa kuin pizzaa muistuttavat! :)

      Poista