torstai 11. heinäkuuta 2013

Jennin jauhelihakastike ja spagettia

Taloutemme miespuolinen henkilö toivoi päivälliseksi spagettia ja jauhelihakastiketta, joka ei lukeudu minun mieliruokiini. Päätin kuitenkin toteuttaa toiveen mutta muokata kastiketta sellaiseksi, josta itsekin pitäisin enemmän. Jauhelihakastike maistui meille molemmille, joten pistetäänpäs tämäkin ohje muistiin.


Jauhelihakastike

400 g jauhelihaa
1 pkt pekonia paloiteltuna

4-6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
8 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
herkkusieniä paloiteltuna oman maun mukaan
1 tlk kuorittuja tomaatteja
suolaa, pippuria, muita mausteita (tässä kohdassa oikaisin ja nakkasin sekaan kaapista löytyneen lihaliemikuution)
pinnalle esim. grana padanoa raastettuna

Ruskista ensin paloiteltu pekoni pannulla, lisää sitten valkosipuli ja jauheliha. Kun jauheliha on ruskistettu, lisää pannulle herkkusienet ja aurinkokuivatut tomaatit. Kaada lopuksi mukaan tomaatit, pienennä niitä lastalla ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti