lauantai 13. heinäkuuta 2013

Chimichurri-hirveä grillissä

Saimme anopilta järkyttävän ison palasen hirvenlihaa, ja kuningasidea oli grillata se kerralla kokonaan. Siinäpä kahdelle ihmiselle syömistä! Leikkelimme lihan paksuiksi pihveiksi, joista osan viipaloimme vielä paiston jälkeen pienemmäksi. Liha oli keskeltä hennon pinkkiä ja erityisen mureaa.


Olemme aiemmin valmistaneet naudanlihapihvejä chimichurrilla marinoituna, joten päätimme käyttää samaa kastiketta hirvenkin marinointiin. Tämänpäiväiseen kastikkeeseen otin reseptin kesäkuun Maku-lehdestä (3/2013). Aiempaan chimichurriin verrattuna tässä oli vähemmän chiliä ja muitakin mausteita, joten niitä lisäisin seuraavalla kerralla enemmän. Chimichurri on kuitenkin helppo ja maistuva marinadi (tai kastike), joten tätä tulee tehtyä varmasti vielä jatkossakin.


Argentiinalainen chimichurri-kastike

1 dl oliiviöljyä

1/2 dl punaviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl lehtipersiljaa silputtuna
1 dl korianteria silputtuna
1/2 chilipalkoa hienonnettuna
3/4 tl suolaa
1/2 tl savupaprikajauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Anna maustua puolisen tuntia. Tarjoa grillattujen lihojen kastikkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti