Olemme aiemmin valmistaneet naudanlihapihvejä chimichurrilla marinoituna, joten päätimme käyttää samaa kastiketta hirvenkin marinointiin. Tämänpäiväiseen kastikkeeseen otin reseptin kesäkuun Maku-lehdestä (3/2013). Aiempaan chimichurriin verrattuna tässä oli vähemmän chiliä ja muitakin mausteita, joten niitä lisäisin seuraavalla kerralla enemmän. Chimichurri on kuitenkin helppo ja maistuva marinadi (tai kastike), joten tätä tulee tehtyä varmasti vielä jatkossakin.
Argentiinalainen chimichurri-kastike
1 dl oliiviöljyä
1/2 dl punaviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl lehtipersiljaa silputtuna
1 dl korianteria silputtuna
1/2 chilipalkoa hienonnettuna
3/4 tl suolaa
1/2 tl savupaprikajauhetta
Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Anna maustua puolisen tuntia. Tarjoa grillattujen lihojen kastikkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti