Viime viikon vietin etsien uutta risottoreseptiä sunnuntaita varten, ja sellainen löytyikin Pippurimyllyltä. En ollut aiemmin käyttänyt fenkolia, joten päätin aloittaa varovaisesti ja valikoin kaupassa kaikkein pienimmän mukulan. Ehkä olisi kannattanut ottaa hieman isompi, sillä fenkoli ei tuntunut tuovan risottoon juuri minkäänlaista makua (tai sitten maku peittyi parmesaanin alle). Kokonaisuudessaan risotto oli kuitenkin hyvä, ja lämmitin sitä vielä seuraavanakin päivänä itselleni lounaaksi, mikä varmasti sotii kaikkia risoton ja italialaisen keittiön sääntöjä vastaan. Risoton seuraksi savustimme lohta, joka - kiitos samanaikaisen riisien hämmentämisen - oli pöntössä aivan liian kauan.
Sitruuna-fenkolirisotto (neljälle)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 salottisipulia hienonnettuna
1 fenkoli pienennettynä
3 dl risottoriisiä
n. 9 dl kasvislientä
2 dl valkoviiniä
1 iso sitruuna
ruohosipulia
nokare voita
2 dl parmesaania raastettuna
Kuullota sipulit ja fenkoli kattilassa tilkassa öljyä. Lisää mukaan riisi ja sekoittele, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää kattilaan viini ja anna sen imeytyä. Kaada sen jälkeen mukaan kasvislientä 1-2 kauhallista kerrallaan ja odota ennen uuden satsin lisäystä, että edellinen neste on imeytynyt riiseihin. Maistele riisin kypsyyttä ja tarkkaile risoton rakennetta, kaikkea kasvislientä ei tarvitse välttämättä käyttää. Purista lopuksi joukkoon yhden sitruunan mehu ja lisää silputtua ruohosipulia oman maun mukaan. Lisää myös nokare voita ja raastettu parmesaani. Sekoita huolellisesti ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti