Pitkän kouluhommien, töiden ja siivouksen parissa vietetyn päivän päätteeksi kaipasimme jotain hyvää purtavaa. Ja luonnollisesti meidän tapauksessamme valinta osui pizzaan. Ilmakuivatusta kinkusta on tullut minulle viime aikoina jonkinasteinen neuroosi, joten sitä täytyi saada nytkin. Kinkun ja parmesaanin suolaisuus ja miniluumutomaattien makeus yhdistyvät tässä pizzassa aika erinomaisesti.
Käytin pohjalla tomaattipyrettä, mutta periaatteessa sen olisi hyvin voinut jättää pois, jos olisin laittanut yhteen pizzaan koko rasiallisen miniluumutomaatteja. Tällä kertaa kuitenkin jaoin tomaatit kahden pizzan kesken. Halkaisin tomaatit pituussuunnassa, levitin ne leikkauspinta ylöspäin pellille, ripottelin päälle sormisuolaa ja oliiviöljyä ja paistoin 250 asteessa niin kauan, että alkoivat selkeästi käpristyä.
Miniluumutomaatit levitin pyreen päälle ja haarukalla painellen houkuttelin niistä hieman nesteitä ulos. Seuraavaksi lisäsin pallon mozzarellaa ohuen ohuiksi suikaleiksi leikattuina. Mozzarellan päälle levittelin miltein paketillisen ilmakuivattua kinkkua ja kruunasin komeuden mukavalla määrällä raastettua parmesaania. Sitten pizza meni uuniin 250 asteeseen muutamaksi minuutiksi, ja paiston jälkeen se sai vielä päälleen rucolaa. Ja eikun syömään!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti