sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Ribsit ja grillattu bataatti

K-citymarketin huikea grilliribs-tarjous houkutteli valmistamaan ensimmäistä kertaa tätä mainioksi kutsuttua ruokalajia. Joissakin ohjeissa kehotettiin keittämään lihat ensin, mutta ajatus keitetyistä ribseistä ei oikein tuntunut hyvältä. Siispä noudatimme lihapakkauksessa ollutta ohjetta, eli lihat ensin tunniksi uuniin 200 asteeseen, jonka jälkeen grillausta n. 30 min ja samalla valelua BBQ-kastikkeella. 

Ribsit menossa uuniin. Pinnalla hieman suolaa ja pippuria

BBQ-kastikkeen reseptin varastin Pastanjauhantaa-blogista. Kastike oli oikein mainio, mutta mielenkiinnosta voisin kokeilla seuraavalla kerralla jotain erilaista maustamistapaa, ehkäpä kuivaa rubia!

BBQ-kastike

2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl juustokuminaa
1,6 dl ketsuppia
0,8 dl Coca Colaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl omenaviinietikkaa
1/4 tl mustapippuria
oliiviöljyä

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää valkosipuli, chilijauhe ja juustokumina. Freesaa puolisen minuuttia ja lisää loput ainekset. Hauduta miedolla lämmöllä n. 5 min. 

Lopputulos.

Lisukkeena meillä oli kevätsipulia, keitettyjä varhaisperunoita ja grillattua bataattia. Mielestäni bataatti oli kuitenkin ribseille parempi kumppani, sillä perunat tuntuivat aivan liian mauttomilta makealla kastikkeella valeltujen ribsien kanssa. Grillattujen bataattien reseptin löysin Simply Delicious -blogista.

Grillattu bataatti

1 1/4 dl oliiviöljyä
1/2 tl paprikajauhetta
1/4 tl kuminaa
1/4 tl kanelia
2 keskikokoista bataattia
suolaa
pippuria

Sekoita oliiviöljy, paprikajauhe, kumina ja kaneli. Kuori bataatit ja leikkaa ne vajaan sentin paksuisiksi siivuiksi. Keitä bataatteja, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Sivele keitetyt bataatit mausteöljyllä ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Grillaa bataatteja molemmin puolin muutaman minuutin ajan. Sivele mausteöljyä koko grillauksen ajan. 

Grillatut bataatit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti